Siirry sisältöön
Yrityksille Näytteilleasettajan opas
Yrityksille Näytteilleasettajan opas

Näytteilleasettajan opas

Tärkeät infot ja päivämäärät

 • Päivitä yritysprofiilisi eMessukeskuksessa 28.2.2025 mennessä
 • Tarkista näkyvyysnimi 1.4.2025 mennessä, jotta se ennättää painettuun messuinfoon.
 • Tarkista laskutustiedot tilausvahvistuksesta ja ilmoita mahdolliset korjaukset osoitteeseen yrityspalvelu@messukeskus.com  20.1.2025 mennessä.  Huomioi, että laskun lähetyksen jälkeen tehtävistä muutoksista laskutustietoihin veloitetaan erillinen laskutuslisä. 
 • Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.comviimeistään 19.3.2025. Myöhässä toimitettujen aineistojen tilauksiin lisätään 50 % kiirelisä.
 • Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet 10.3.2025 mennessä, niin saat tuotteet edullisimmin.
  • 11.3.2025 hinnat nousevat 20 %  
  • 31.3.2025 hinnat nousevat 50 %  
  • 13.4.2025 hinnat nousevat 100 %  

Tapahtuman aukioloajat tarkentuvat myöhemmin

Majoitu mukavasti tapahtuman aikana Messukeskuksen yhteydessä sijaitsevassa Holiday Inn Helsinki – Expo -hotellissa. Näytteilleasettajana saat huoneesi erikoishintaan, 11 prosentin alennuksella päivän hinnasta!
Tee huonevaraus ajoissa, sillä hotelli on erittäin suosittu tapahtumien aikaan! Lue lisää ja tee varaus: https://messukeskus.com/hotelli-naytteilleasettajille/  

eMessukeskus on näytteilleasettajien asiointipalvelu. eMessukeskuksesta voit varata osaston tuleviin tapahtumiin, tilata tuotteita ja palveluita messuosastollesi ja huolehtia tapahtuman valmisteluista.

Ilmoita osasto-ohjelmastanne eMessukeskuksessa kohdassa  Kerro ohjelmastasi niin se julkaistaan tapahtuman nettisivuilla ja saat ilmaista näkyvyyttä ohjelmallenne.

Täältä pääset eMessukeskukseen >

Vakiokorkeuden 250 cm ylittävät rakenteet ovat mainostilaa, josta laskutetaan vähintään 450€. Kaksikerrosrakenteissa toisen kerroksen pinta-alasta laskutetaan 50 % paikanvuokrasta. Yli 250 cm korkeat rakenteet on hyväksytettävä Messukeskuksen teknisellä neuvojalla 45 päivää ennen tapahtumaa. Toimitathan tiedot viimeistään 45 päivää ennen näyttelyn alkua eMessukeskuksen kautta tai lähettämällä piirroksen osoitteeseen osastopalvelut@messukeskus.com.

Viestintä ja markkinointi

Onko sinulla kiinnostavaa, ajankohtaista tai viihteellistä ohjelmaa, jonka haluat esittää messuyleisölle? Voit ehdottaa ohjelmaa eMessukeskuksessa kohdassa Ohjelma tai lähettämällä viestin tuottaja Miia Valenko, miia.valenko@messukeskus.com  10.2.2025 mennessä.

Kerro kävijöille mitä osastollanne tapahtuu – päivitä tiedot osasto-ohjelmasta 

Kävijät etsivät etukäteen tietoa messujen tarjonnasta ja siitä, mitä messuosastoilla tapahtuu. Ohjelma voi olla mm. tuote-esittelyitä, puheenvuoroja, tutoriaaleja, musiikkiesityksiä, haasteita, kilpailuja jne.  

Ilmoita ohjelmasta eMessukeskuksessa kohdassa Ohjelma, niin se julkaistaan tapahtuman nettisivuilla ja saat ilmaista näkyvyyttä ohjelmallenne. 

Kaikki tapahtumassa mukana olevat näytteilleasettajat julkaistaan tapahtuman nettisivuilla. Lista julkaistaan maaliskuussa 2025, joten päivitättehän tiedot siihen mennessä.  

Listaan päivittyy se yrityksen nimi, jonka olette ilmoittaneet myyntipäällikölle vahvistaessanne osallistumisen tapahtumaan. Jos haluatte muuttaa näkyvyysnimeä, voi sen helposti käydä muuttamassa eMessukeskuksen kautta kohdasta Markkinoi osallistumistasi.  

Näkyvyysnimen lisäksi listan yhteyteen on helppo ladata mm. yrityksen logo, ohjaus yrityksen sivuille ja muuta tietoa mitä yritys haluaa kertoa tapahtuman kävijöille (videoita/kuvia). Täytättehän siis kaikki tarvittavat tiedot yrityksestänne viimeistään 30.8.2023, jotta kävijät pääsevät ajoissa tutustumaan tapahtumassa mukana oleviin yrityksiin. Tiedot on helposti päivitettävissä eMessukeskuks kautta kohdasta Markkinoi osallistumistasi

Huomioithan, että näkyvyysnimi tulee olla päivitettynä viimeistään 1.4.2025 mennessä, jotta se ennättää painettuun messuinfoon. Messuinfo on jaossa kävijöille tapahtuman sisäänkäynneillä.

Hyödynnä tapahtuman logot ja bannerit omissa markkinointikanavissasi!

Muista kertoa osallistumisestasi ja messuilla esillä olevista uutuuksistasi omissa markkinointi- ja viestintäkanavissasi kuten somessa. Voit käyttää tapahtuman logoja, bannereita ja kuvia markkinoidaksesi tapahtumaosallistumistasi. 

Voit lähettää sähköisiä lippuja eMessukeskuksen Kutsu asiakkaasi -sivun kautta 13.1.2025 alkaen. Voit lähettää eLippuja rajattoman määrän – ne laskutetaan tapahtuman jälkeen käytettyjen (eli sisäänkäynneillä luettujen) lippujen mukaan, huomioiden mahdollisesti osastoon sisältyvät vapaaliput.  

Mikäli haluat vaihtaa kaikki tai osan osastoon sisältyvistä eLipuista printtilipuiksi, ilmoitathan siitä 22.3.2025  mennessä: asiakaspalvelu@messukeskus.com  

Printtilippuja voi myös tilata lisämaksusta eMessukeskuksen kautta. Printtiliput laskutetaan tilatun määrän mukaisesti. Postitamme printtiliput aikavälillä xx.xx.xx.xx.xxxx. Printtiliput kannattaa toimittaa asiakkaille ennakkoon; niitä ei voi jättää Messukeskuksen palvelupisteisiin noudettavaksi.  

Muista kontaktoida toimittajia ja vaikuttajia aktiivisesti ja kutsua heitä osastollesi. Julkaise tiedotteet eMessukeskuksen kautta kohdassa Markkinoi osallistumistasi ja toimita printtiversiot lehdistökeskukseen, joka on avoinna tapahtuman aukioloaikoina. Toimittajat tunnistat messuilla PRESS-rintamerkistä ja somevaikuttajat sekä bloggaajat CONTENT CREATOR -rintamerkistä. 

Kerro tapahtuman viestinnän asiantuntijalle, jos osastollasi on uutuuksia, esiintyjiä, ohjelmaa, mediaa kiinnostavaa ohjelmaa tai tiedotustilaisuuksia. Tapahtuman tiedottaja on Anu-Eveliina Mattila, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com

Tapahtuman mediakitistä löytyy tapahtuman näytteilleasettajille ja kumppaneille tarkoitettua valmista aineistoa tapahtumasta viestinnän tarpeisiin. Hyödynnä valmiit markkinointiaineistot tapahtumasta viestimisessä – jokainen jaettu viesti on tärkeä!

Osaston rakentaminen

Voit tilata kauttamme osastosuunnittelun tai valita omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon kolmesta valmiista osastomallistosta. Osastopakettiemme rakenne- ja alustamateriaaleissa valmiiksi huomioituna uudelleenkäytettävyys sekä valaistuksessa energiatehokkuus. 

Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.comviimeistään 19.3.2025. Myöhässä toimitettujen aineistojen tilauksiin lisätään 50 % kiirelisä.

Graafisiin tuotteisiin tarvittavat aineistot:

 • Painovalmiit PDF-tiedostot (tarkista tilausvahvistuksen mukana tullut aineisto-ohje)
 • Otsalautatekstit/logot

Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat ja kalusteet 

Hinnoittelumme perustuu hintajaksoihin. Mitä aikaisemmin teet tilauksia, sitä edullisemmin saat osastollasi tarvitsemasi tuotteet ja palvelut ja varmistat tuotteiden saatavuuden. Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet eMessukeskuksesta kohdasta Tilaa tuotteita tai palveluita. Kun teet tilaukset 10.3.2025 mennessä, saat tuotteet edullisimmin. Säästä ja tilaa ennakkoon! 

11.3.2025 hinnat nousevat 20 %  

31.3.2025 hinnat nousevat 50 %  

13.4.2025 hinnat nousevat 100 %  

Lisätietoja: osastopalvelut@messukeskus.com 

Voit lähettää kulkuluvat kätevästi messutiimisi jäsenien sähköpostiin tai matkapuhelimeen eMessukeskuksen kautta. Lähetä kulkulupia -työkalu avautuu eMessukeskukseen viikolla xx. Kulkuluvan saaja voi printata sen etukäteen sähköpostissa olevan linkin kautta tai tulostuksen voi tehdä myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä tai Messutoimistossa, josta saa myös rintakorttitaskuja kulkuluville. 

Voit luoda tarvitsemasi määrän kulkulupia. Huomioi kuitenkin, että osastoon sisältyvän määrän yli lähetetyt näytteilleasettajan kulkuluvat ovat maksullisia. Hinta: 10,48 euroa / kpl + alv 24%. Rakentajan kulkulupa on maksuton. 

Osastoon sisältyy kulkulupia seuraavasti: 

 • alle 6 m2 osastoon 3 kpl 
 • 6-10 m2 osastoon 5 kpl 
 • 12-21 m2 osastoon 10 kpl 
 • 24-36 m2 osastoon 15 kpl 
 • 40-50 m2 osastoon 20 kpl 
 • yli 50 m2 osastoon 25 kpl 
 • Alanäytteilleasettaja saa yhden maksuttoman kulkuluvan. 

Näytteilleasettajan kulkulupa on osaston messuaikaista henkilökuntaa varten. Lupa on henkilökohtainen ja voimassa messujen rakennus-, tapahtuma- ja purkuaikoina. Kulkulupa on pidettävä esillä tapahtuman aikana ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn näytteilleasettajien taukotilaan ja ostoetuihin (mm. näytteilleasettajalounas ja edut NoHo Partnersin kahviloissa). Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina.  

Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina.  

Messuaika

Messukeskuksessa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark. 

Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina näytteilleasettajia ja rakentajia mm. osastotilausten osalta.  

Messutoimiston aukioloajat päivitetään syksyllä 2024

NoHo Partners vastaa Messukeskuksen ravintolapalveluista.

NoHo-kumppanuus tuo yritysasiakkaidemme käyttöön kätevät sähköiset välipala-, juoma- ja lounaslipukkeet. Voit tilata QR-koodein toimivat tuotelipukkeet haluamallesi summalle ja jaat ne sähköpostitse käyttäjille. Lipukkeen QR-koodi toimii maksuvälineenä ravintoloiden kassalla. Lipukkeet laskutetaan käytön mukaan.

Välipala-, juoma- ja lounaslipukkeiden sekä osastotarjoilujen tilaukset tehdään ravintolapalveluiden verkkokaupasta. Luo verkkokauppaan yritystili, mikäli sinulla ei ole sellaista jo aiemmin luotuna. Tämän jälkeen pääset valitsemaan haluamasi tuotteet.

Näytteilleasettajien taukotila on avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti. Näytteilleasettajien taukotila on Messukeskus Siiven 2. kerroksessa. Ovikoodi löytyy kulkuluvasta. 

Näytteilleasettajien taukotilassa voit rentoutua ja nauttia kupin kahvia. Tilassa on pieni keittiöpiste, wc-tilat ja suihkut. Näytteilleasettajahintainen buffetlounas on tarjolla Mesta-ravintolassa Messukeskus Siiven toisessa kerroksessa. Voit halutessasi ostaa lounaslippuja etukäteen Messutoimistosta, Eat & Meet -ravintolasta (Ylägalleriassa) tai Stop & Shop -kioskista (Alagalleriassa). 

Älä jätä arvotavaroita esille, kun messupäivä päättyy. Huolehdi vakuutuksista ja mieti, tarvitsetko lisävarustusta, esimerkiksi vitriinejä, lukitusta tai turvavaijereita tietokoneille tai näytöille. 

Meillä on valmius huolehtia myös osastosi erityisistä turvallisuustarpeista. Näissä palvelutarpeissa sinua auttaa turvallisuuspalvelukumppanimme Securitas. Turvallisuuspalveluihin voit tutustua eMessukeskuksen kohdasta Tuotteet ja palvelut, tuotekategoriasta Osastopalvelut ja sen alta Turvallisuus

Merkitse toimitusosoite osastolle saapuvalle tavaralle näin: 

Messukeskus / Messutapahtuman nimi 
Näytteilleasettaja, osastonumero 
Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero 
Messuaukio 1 
00520 HELSINKI 

Yritysasiakkaitamme palvelee Messukeskuksessa jatkossa oma langaton verkko nimeltä Messukeskus Exhibitor. Verkko on erillinen kävijöidemme käyttämästä Messukeskus-verkosta.

Salasana verkon käyttöön löytyy eMessukeskuksesta ja toimitamme sen sinulle myös asiakasviestissä ennen tapahtumaa.

Tarjoamme myös yrityskohtaisia verkkoratkaisuja lisäpalveluna tarpeidenne mukaisesti, langallisena tai langattomana. Yhteyshenkilömme auttaa käytännön kysymyksissä.