Siirry sisältöön
Tapahtumassa

Tätä on Lemmikkimessut

Tiesitkö, että pelkästään Suomessa on noin puoli miljoonaa koiraa ja jopa miljoona kissaa – ellei enemmänkin!

Suomen suosituimmat lemmikit ovat siis arvatenkin kissa ja koira. Näiden lisäksi suomalaiskodeista löytyy usein myös joku muu lemmikki, kuten jyrsijä, lintu tai lisko. Lemmikin hankintaa suunnittelevan on hyvä tietää  kunkin lajin lajikohtaiset tarpeet ja erikoisuudet etukäteen. Lemmikkimessuilta löydätkin laajasti tietoa eri eläinlajeista. Mieltä askarruttavissa kysymyksissä sinua auttavat messuilta löytyvät useat lajiyhdistykset.

Lemmikkimessut Helsinki kokoaa yhteen eläinten ystävät ja lemmikkieläimet

Viikonlopun aikana tapahtumassa esittäytyvät karvaiset, höyhenpukuiset, suomulliset ja suomuttomat lemmikit – ihasteltavaa ja eläinrakkautta riittää monen hallin täydeltä!

Lemmikkimessut Helsinki 12.-13.4.2025


Mukana tapahtumassa

Koirat

Näitä lemmikkejä ei turhaan kutsuta ihmisen parhaiksi ystäviksi – koiran kanssa ei tekeminen lopu, siitä on seuraa huononakin päivänä ja se ottaa omistajansa aina ilolla vastaan. Koira on omistajalleen rakas perheenjäsen ja paras harrastuskaveri.

Kissat

Suomen kotitalouksissa on jo jopa 600 000 kissaa, mikä voi pian tehdä siitä suositumman lemmikin kuin koira. Kissa on tunnetusti seurallisempi ja helpompi hoitaa kuin koira, mikä lisää sen suosiota erityisesti lapsiperheissä. Mukana messuilla myös kissojen rotunäyttely Cat Fanciers of Finlandin järjestämänä.

Jyrsijät

Lemmikkimessuilla voit tutustua jyrsijöihin lemmikkeinä. Messuilla on asiantuntijoita pitämässä tietoiskuja jyrsijöistä lemmikkeinä ja järjestöjä valistamassa jyrsijöiden hoidosta. Messut vilisevät mm. marsuja, hamstereita, kesyrottia, gerbiileitä, deguja.

Linnut

Lemmikkimessuilla on mahdollisuus ihastella lemmikkilintuja, tutustua lintujen pitoon sekä kuulla, mitä lintukodissa tulee ottaa huomioon.

Akvaariokalat

Mukana useita erilaisia akvaariokokonaisuuksia sekä tietoa akvaariokaloista ja akvaarion hoidosta.

Kanit

Lemmikkikanit vaativat paljon tilaa, liikuntaa, virikkeitä sekä sosiaalista kanssakäymistä. Lemmikkimessuilla on mukana paijauspupuja sekä esteitä hyppääviä kaneja.


Ohjelma kutsuu tutustumaan lemmikkeihin

Suomen Kennelliitto järjesti Lemmikkimessut Helsinki 2024 -tapahtumassa kaksi kaikkien rotujen pentunäyttelyä! Lisäksi Lemmikkimessuilla sekä nähtiin kissarotujen että marsujen näyttelyitä.


Tilaa uutiskirje

Liittymällä klubiin kuulet ensimmäisten joukossa ohjelmasta ja näyttelyistä, joita on tulossa seuraaville messuille! Lisäksi voit lunastaa rahanarvoisia lippuetuja.