Skip to content

Lemmikkieläimiä pienistä suuriin

Lemmikkimessut Helsinki -tapahtumasta löydät laajasti lemmikkieläimiä aina pienistä jyrisijöistä suurimpiin koirarotuihin. Kissojen ja koirien lisäksi tapahtumasta löytyy mm. lintuja, marsuja, kesyrottia ja matelijoita.

Tule mukaan katsomaan ihania lemmikkieläimiä, tekemään tarvikehankintoja ja seuraamaan mielenkiintoista ohjelmaa. Tiedätkö miltä mahtavat näyttää duprasit ja cheesemanit tai arosopulit? Myös nämä erikoisuudet alpakoiden ja aasien lisäksi löytyvät Lemmikkimessut- tapahtumasta!

 

Herpit eli matelijat ja sammakkoeläimet

 

Lemmikkimessut -tapahtumasta löydät myös hieman harvinaisempia lemmikkieläimiä, kuten matelijoita ja sammakkoeläimiä. Herppi tulee sanasta herpetologia, joka on matelijoita ja sammakkoeläimiä tutkiva tieteenala.

Tapahtumasta löydät tietoa herppiharrastamisesta sekä voit tehdä tarvikehankintoja. Messuilla voit myös kysyä lisätietoa suoraan herppiharrastajilta millaisia lemmikkieläimiä ovat esimerkiksi veikeät sammakot tai kauniit kuviolliset käärmeet.

 

 

 

Marsut

Marsuja on pidetty lemmikkieläiminä jo vuosisatoja. Marsun tie johti ihmisen mukana Eurooppaan jo 1700-luvulla.

Marsu on sosiaalinen päiväeläin, joka on lemmikkinä suhteellisen helppohoitoinen ja onkin pitänyt suosionsa jo satoja vuosia.

Lemmikkimessut -tapahtumassa pääset tutustumaan marsuihin livenä ja silittelyetäisyydeltä.

Chinchillat

Chincilla on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva jyrsijälaji, jota pidetään nykyisin myös lemmikkinä. Luonnossa laji on valitettavasti jo uhanalainen, koska sitä on metsästetty paljon hienokarvaisen turkkinsa takia.

Luonteeltaan chinchilla on arka, mutta lemmikkieläimenä se kuitenkin kesyyntyy ja kiintyy ihmiseen. Chichilla on pääosin yöeläin, joka heräilee alkuillasta ja viettää päivänsä lähinnä torkkuen.

Chincillalla on vahvat takajalat ja se pystyykin hyppimään yllättävän korkealle! Lajin koko eliniän kasvavat hampaat vaativat että saatavilla on säännöllisesti jyrsittävää.

 

Kanit

Lemmikkimessut – tapahtumassa voit tutustua ihaniin kaneihin silittelyetäisyydeltä ja hankkia lisätietoa kaneista lemmikkeinä.

 

Liity Messuklubiin!

Liittymällä klubiin kuulet ensimmäisten joukossa mitä kaikkea on tulossa seuraaville messuille! Lisäksi voit lunastaa rahanarvoisia lippuetuja.

Liity Messuklubiin